Az optikus 6 tanácsa a megfelelő gyerekszemüveg kiválasztásához

6 tanácsot a megfelelő gyerekszemüveg kiválasztásához.

  1. Kezdjük azzal, hogy olyan keretet választunk, amely illeszkedik a gyerek fejformájához. A keret ne legyen túl nagy, így a lencséket ideálisan lehet centrálni.
  2. Mindig műanyag lencsét válasszunk, mivel játék közben ezek biztosítják a legnagyobb védelmet és biztonságot.
  3. A legjobb választás az olyan keret, amelyet rugalmasan lehet illeszteni minden egyes gyerek arcához puha, állítható (ideális esetben szilikonból készült) orrtámasszal és rugalmasan állítható szárakkal.
  4. Költsünk védelmet nyújtó keményrétegre, hogy minél inkább tartós legyen a szemüveg. Az iskolásoknak erősen ajánlott az antireflex réteg használata. A tanterem világítása által okozott tükröződések súlyosan károsíthatják a látást, és elvonhatják a gyerek figyelmét.
  5. Ösztönözze gyerekét, hogy örömmel viselje szemüvegét. Őszintén vonja be őt is a megfelelő keret kiválasztásába. Fogadja el azt is, ha az Ön ízlésének nem feltétlenül megfelelő színt választ. Itt a mi optikánkban a szemvizsgálatot a lehető legjátékosabbá tesszük a gyerek számára. A gyerekek nagyon jól reagálnak a munkánk során használt babákra és bábukra.
  6. A gyerekek szemének UV-fényre van szüksége a fejlődéshez, de a hegyekben, hóban vagy a tengerparton mindenképp 100%-os UV-védelmet nyújtó napszemüvegre van szükség, mivel a visszatükröződések növelik a szemükbe érkező fénymennyiséget.