Látásvizsgálat

Látásvizsgálat 5 lépésben
    1. Látásproblémák felmérése- mely során informálódunk a páciensünk panaszairól.
    2. Komputeres látásvizsgálat az abszolút fénytörési hibák megállapítására.
    3. Dioptriaérték meghatározása- teszttáblák és próbalencsék segítségével meghatározzuk először az egyszemes, majd a kétszemes látáshoz szükséges dioptriát, majd megmérjük a pupillák közötti távolságot, hogy szemüvege optikailag tökéletesen készülhessen el.
    4. Távoli, közeli szemüveg felírása
    5. Javaslat az optimális megoldásra
Miért fontos a Látásvizsgálat

A látásunk segít egész életünkön át: a látható világ megismerése, a tanulás, szeretteink látványa, mindennapos információk gyűjtése, a természet és a művészetek gyönyörűségének élvezete és még annyi minden más nem lenne teljes, nem lenne lehetséges látásunk nélkül.

És mégis, az emberek jelentős része nem ismeri fel, hogy a látásunkra éppen úgy érdemes vigyázni, mint például fogaink egészségére. Bár Magyarországon a fogápolás is messze elmarad az elvárható szinttől, de a látás megőrzése talán még kevesebb figyelmet kap. Az emberek jelentős része csak akkor vesz részt szemvizsgálaton, amikor megromlott látása már végképp lehetetlenné teszi mindennapi életét.
Ennek egyik oka, hogy (más betegségekkel ellentétben) nem mindig érzékelhető, ha valami nincs rendben a látásunkkal. Mivel a látás romlása általában fokozatosan, hosszú évek alatt alakul ki, sokan nem is tudják, hogy a lehetségesnél mennyivel rosszabbul látnak.

A rendszeres szemvizsgálat azért fontos, mert minél előbb észlelik az elváltozásokat, annál jobban kezelhetőek azok. Ez különösen igaz a gyerek- és időskorúak esetében. A látás javításán kívül a szemvizsgálat segíthet más betegségek, vagy később súlyos látásproblémákat okozó elváltozások korai felismerésében is (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke és zöld hályog). Ezért mindenki számára javasolt lenne a legalább kétévenkénti szemvizsgálat. Az életkortól és egészségi állapottól függően akár gyakoribb vizsgálat is szükséges lehet. Egy átlagos szemvizsgálat mindössze 15-20 percig tart és teljesen fájdalommentes.

Üzletünk a szükséges látáskorrekció meghatározására alkalmas berendezésekkel és képzettségű szakemberekkel dolgoznak. A szem megbetegedéseivel szakorvosi rendelést kell felkeresni, ahol ezek gyógyítására is fel vannak készülve